Και ναι, το πρώτο διήμερο της Ομάδας είναι πλεόν γεγονός. Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκυρίακο 17-18/10/2009 και συμμετείχαμε στο JOTA. Το Σάββατο αφού μαζευτήκαμε στην Αγέλη του Αγίου Νικολάου στις 2.30, στήσαμε τα 8 μας IGLOO και η ομάδα μετέβει μέσω κρυφών μηνυμάτων στο Παλιό ΓΣΖ όπου συνομίλησε με τους ασυρμάτους και ενημερώθηκε από τον παλιό Αρχηγό Συστήματος μας Ερρίκο Λανίτη για την ραδιοερασιτεχνία. Έτσι το Lima Sierra Sierra εξέπεμψε για ακόμη μια χρονιά στους αιθέρες. Το βράδυ ακολούθησε προσκοπική πυρά και μετά εκμεταλλευόμενη το δίπλα μας πάρκο παίξαμε καζάνια (λαζάνια-βαζάνια) και μάγισσες (ή έστω μαγισσούλλες).
Η ησυχία αν και αργά απλώθηκε στον χώρο με τους τελευταίους ναυτοπροσκόπους να αποκοιμούντα γύρω στις 3.30π.μ.
Στις 7π.μ.,όμως ήμασταν όλοι στο πόδι και μετά απο ένα μίνι αγώνα ποδοσφαίρου προγευματίσαμε. Στις 10 έφτασε η ώρα για το μεγάλο γεγονός του διημέρου. Κάθε ενωμοτία θα έφτιαχνε ένα λουκούλιο γεύμα για τα μέλη της και θα συμμετείχε σε διαγωνισμό μαγειρικής.
Πιο κάτω ακολουθεί το μενού τριών πιάτων που παρασκεύασαν οι ενωμοτίες με την βοήθεια όλων στην φωτιά (ναι προσκοπική φωτιά κανονικά)
Οι Φώκιες με ένα fusion μενού (ανάμιξη κουζίνων) μας έκαναν, σαλάτα κυπριακή, ρύζι με μανιτάρια και φρέσκα κρέμα, βοδινό φιλέτο και γαλλικές κρέπες με νουτέλλα και παγωτό.
Οι Ναυτίλοι με ένα gourmet μενού έφτιαξαν ψωμάκι με τυρί κρέμα και σολωμό, ρύζι, θεϊκά χοιρινά φιλλετάκια με δαμάσκηνα και μήλα, φρουτοσαλάτα
Οι Ιππόκαμποι διαγωνίστηκαν με κινέζικο μενού παρασκευάζοντας, ανοιξιάτικα ρολά (spring rolls), κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι, παγωτό με πουράκια.
Οι Γλάροι καταπιάστηκαν με Κυπριακή κουζίνα φτιάχνοντας μας αγαπημένα φαγητά όπως ψωμί σλάις με τυρί και χάμ, μακαρόνια με κιμά, μπισκότα με νουτέλλα.
Τα Δελφίνια εμνευσμένα από μεγάλα Γαλλικά εστιατόρια έφτιαξαν, μια θεϊκή σαλάτα με ρόκα-παρμεζάνα-λιαστές ντομάτες-κρουτόν-πινόλια, διάφορα ψητά λαχανικά και χοιρινά φιλετάκια με μυρωδικά και τελείωσαν με μπανάνες σε σοκολάτα και φοντύ σοκολάτας με σουβλάκια φρούτων.
Τέλος οι Αστερίες ως γνήσιοι Ιταλοί δημιούργησαν σαλάτα του Ψαρά, γαριδομακαρονάδα και για επιδόρπιο απίστευτα καλές ψητές μπανάνες με παγωτό.
Όσοι τα δοκιμάσαμε χορτάσαμε και απολαύσαμε, όσοι χάσατε απλά χάσατε έτσι απολαύστε μερικά στιγμιότυπα.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου