Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πτηνοπαρατήρηση

Το Σάββατο 24 Μαρτίου η Ομάδα πραγματοποίησε μια διαφορετική συγκέντρωση από τις συνηθισμένες. Η συγκέντρωση έγινε η ώρα 3:00 στη λίμνη της Ορόκλινης όπου εκεί μας περίμενε η βιολόγος Δρ. Ίρις Χαραλαμπίδου που θα μας μιλούσε για τα πτηνά που ζουν στη λίμνη.
 
 
Όταν συγκεντρωθήκαμε συνταχθήκαμε και γνωριστήκαμε με τη βιολόγο. Έπειτα μας μίλησε για τη λίμνη της Ορόκλινης, τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για προστασία του υδροβιότοπου και για τα είδη πουλιών που φιλοξενεί ο χώρος. Αφού μας εξήγησε τα είδη των πτηνών και από προέρχονται το κάθε ένα είπαμε τις απορίες που είχαμε. Όταν τελείωσαν και οι απορίες μας μοίρασε ένα ενημερωτικό κουτί πτηνοπαρατήρησης το οποίο περιείχε εκτός άλλων βιβλιαράκι με τα είδη πουλιών της Κύπρου και κιάλια. Αφού πήραμε όλη από ένα κουτάκι συνταχτήκαμε σε ενωμοτίες και πήγαμε η κάθε ενωμοτία σε ξεχωριστό χώρο για να παρακολουθήσουμε τα πτηνά με τα κιάλια που περιείχε μέσα το κουτί. 
 
 
Ταυτόχρονα μια ενωμοτία κάθε φορά πήγαινε στο τηλεσκόπιο της κυρίας Ίρις για να παρακολουθήσει από εκεί τα πουλιά. 
 
 
Όταν όλες οι ενωμοτίες παρακολούθησαν τα πτηνά από το τηλεσκόπιο μπήκαμε σε τριάδες και κάναμε βήμα αφού την επομένη μέρα ήταν η παρέλαση. Τελειώσαμε και το βήμα και αφού ευχαριστήσαμε την κυρία Ίρις και της χαρίσαμε ένα μαντήλι του 23ου Συστήματος αποχωρίσαμε από τη λίμνη. 
 
 
 Το επόμενο Σάββατο δεν θα έχει συγκέντρωση μια και τη Κυριακή είναι η παρέλαση της 1ης Απριλίου.

Ανδρέας Κουμενής ,
Ενωμοτάρχης Γλάρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: