Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

KAΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2011


Το Αρχηγείο και τα μέλη του 23ου Συστήματος Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων Λάρνακας σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2011.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το 23ον Σύστημα Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη του γιορτή, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λαζάρου.



Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Συγκέντρωση Ομάδας - Πρόβα Χριστουγεννιάτικης Γιορτής

Γειά χαραα!!!!!

Ημέρα 27/11/10 συγκεντρωθήκαμε στο σύστημα και ξεκινήσαμε κλασικά με τυπικά έναρξης. Στην συνέχεια κάναμε πρόβα το τραγούδι που θα πούμε στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή στις 11/12/10 ημέρα Σάββατο στο δημοτικό του Aγίου Λαζάρου. Το τραγούδι που θα πει η ομάδα είναι το  «do they know it’s christmas». Μετά από 30 λεπτά περίπου όταν τελειώσαμε την απίθανη μας πρόβα με τον αγαπημένο μας Α/Σ Ηλία, είχαμε 10λεπτο διάλειμμα. 

Στην συνέχεια κάναμε ένα παιχνίδι όπου οι μισοί στάθηκαν 2 γραμμές παράλληλα η μια από την άλλη,  και οι άλλοι μισοί παίκτες έπρεπε να περάσουν από το διάδρομο που είχε σχηματιστεί,  και να μην τους βρει το αλουμινόχαρτο ,που  πετούσαν οι άλλοι, με σκοπό να παραδώσουν το χαρτί που κρατούσαν. Δεν ξέρω αν ήταν κατανοητό ο τρόπος που σας το εξήγησα αλλά δεν έβγαινε διαφορετικά… τέλος πάντων…. 

Τέλος έγιναν αρκετές παρουσιάσεις πτυχίων, κάναμε τυπικά λήξης και πήγαμε σπίτια μας.

Αυτάα!!! Ραντεβού το επόμενο Σάββατο 4/12/10!!!

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Δράση Προσφοράς Συμβουλίου Τιμής

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα παιδιού το 23ο Σύστημα Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων σε συνεργασία με το κατάστημα παιδικών ρούχων Sam 0-13, συνέλεξαν μεταχειρισμένα παιχνίδια και βιβλία.

Το Συμβούλιο Τιμής της 23ης Ομάδας, βρέθηκε στο χώρο του καταστήματος από τις 9.30 μέχρι τις 2.30, μάζεψε τα παιχνίδια και τα βιβλία που έφερνε με αγάπη ο κόσμος και τα τύλιξε, ετοιμάζοντας τα να δοθούν στα παιδιά.

Τις επόμενες μέρες τα δώρα θα δοθούν στο Γραφείο Ευημερίας για να φτάσουν μέσα στις γιορτές σε όσα περισσότερα παιδιά τα έχουν ανάγκη

Τουμαζής Τουμαζή
Α.Ο.Π

Η 23 Κοινότητα σε εμπόλεμη κατάσταση

14 Νοέμβριου 2010

Η 23 κοινότητα βρίσκετε σε εμπόλεμη κατάσταση! Άφησε τα μπλε τις και φόρεσε της παραλλαγές. Χωρίστηκε σε δυο ομάδες τους κίτρινους και τους πράσινους. Όταν η κάθε ομάδα πήγε στο δικό της στρατόπεδο με τα όπλα της άρχισε να αναζητά τον εχθρό. Πολεμώντας για πολλές ώρες πολλοί από αυτούς τραυματίστηκαν, άλλοι σκοτώθηκαν, αλλά λίγοι επιβίωσαν...

Το πρώτο πεδίο μάχης όπου πολέμησαν ήταν σε ένα κατηφορικό χωματόδρομο όπου εκεί χύθηκαν τα πρώτα αίματα αλλά κανείς δεν τα είχε παρατήσει. Όλοι έψαχναν τον αντίπαλο αλλά ταυτόχρονα προστάτευαν τον συμπαίκτη τους! Αυτό έκανε και τις δυο ομάδες πολύ δυνατές. Το δεύτερο πεδίο μάχης ήταν σε ένα λαβύρινθο. Εκεί η μια ομάδα έπρεπε να κρύψει και να προστατεύει ένα βιβλίο που σώζετε μέχρι σήμερα από άλλους πολλούς πολέμους. Η άλλη ομάδα έπρεπε να βρει το βιβλίο και να το πάρει. Η σιωπή κυριαρχούσε και αυτό φόβιζε τον εχθρό. Όλοι περίμεναν να δουν ή να ακούσουν κάτι, μα όλα αυτά ήταν μάταια. Η κίτρινη επιτέθηκαν όλοι μαζί αλλά η προσπάθεια αυτή δεν βγήκε σε καλό γιατί η πράσινη προστάτευαν πολύ καλά το βιβλίο αυτό και ήταν έτοιμοι για να σκοτώσουν οποιοδήποτε. 

Η  μάχη συνεχίστηκε και σε αλλά πεδία μάχης οπού εκεί η θαρραλέοι ανιχνευτές έπρεπε να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να καταφέρουν είτε να βρουν, να προστατευόσουν και μετά να πάρουν μια μαύρη τσάντα στο αντίθετο στρατόπεδο, είτε να σκοτώσουν τον VIP της άλλης ομάδας, ή ακόμα να καταλάβουν το αντίθετο στρατόπεδο! Άλλοι έγιναν ένα με το έδαφος για να προστατευτούν, άλλοι θυσιάστηκαν και άλλοι έγιναν ένα με την φύση! Οι μάχες αυτές κόστισαν πολύ σε όλους μας.


Μπορεί να μην κατάφεραν πολλοί να επιζήσουν αλλά σίγουρα αυτοί που τα κατάφεραν τώρα είναι υπερήφανοι και δυνατοί πολεμιστές. Η εμπειρία αυτή πρόσφερε σε όλους μας πολλούς μώλωπες αλλά και πολλή χαρά! Αν για ένα πράγμα είμαι σίγουρη αυτό είναι πως αυτός ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα! Η ανιχνευτές μπορεί να φόρεσαν ξανά τα μπλε τους αλλά στο βάθος της καρδίας τους πολεμούν ακόμη με τις χακί στολές τους για τα ιδανικά και τις αξίες που τους προσφέρονται.
                                                                                                                  
                              Ένας 
υπερήφανος πολεμιστής.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Διήμερο Ομάδας στην κοινότητα Αγίας Άννας

Γειιααα χαραα παιδιααα του 23 μας και σε όλους τους αναγνώστες!!!!
Ένα υπέροχο, καταπληκτικό, φανταστικό, διασκεδαστικό,  αξιοζήλευτο,  ανεπανάληπτο, όλο δράση και ενέργεια διήμερο στις 13-14/11 στην Αγία Άννα έφτασε στο τέλος του. Ομολογώ ότι ήταν από τα καλύτερα μου διήμερα στην ομάδα. Ήταν κομμένο και ραμμένο για τα παιδιά του 23!!!

Το λοιπόν για να μην τα πολυλογώ….
Συγκεντρωθήκαμε στο σύστημα η ώρα 2:30 για να ξεκινήσουμε για το διήμερο στην Αγία Άννα. Όταν φτάσαμε τακτοποιήσαμε τα πράγματα μας στις αίθουσες και συνταχτήκαμε για να ξεκινήσουμε το παιχνίδι χωρίου. Έτσι παίρνοντας χαρτί και πένα, πήραμε μπρος για το παιχνίδι και αρχίσαμε να απαντάμε ερωτήσεις με την βοήθεια ανθρώπων στο χωριό. Οι ερωτήσεις ήταν εύκολες, αν εξαιρέσεις τον Νικόλα Γιακουμή και έτσι δεν μας πήρε περισσότερο από μια ώρα. Όταν τελειώσαμε όλοι πήγαμε πίσω στο σχολείο και ακολούθως στον εσπερινό της εκκλησίας της Αγίας Άννας. Έτσι εκεί δείξαμε το καλό μας εαυτό με το να μην βγάλουμε τσιμουδιά( μέχρι και εγώ =Ρ). Ακολούθως όταν τέλειωσε ο εσπερινός πήγαμε πίσω στο σχολείο και παίξαμε άλλοι καλαθόσφαιρα, άλλοι ποδόσφαιρο άλλοι πετόσφαιρα και ακόμα άλλοι βασιλέα μέχρι να έρθει το φαγητό για να φάμε. 




 


Όταν έφερε το φαγητό ο αρχηγός μας φάγαμε κεφτέδες και κριθαράκι. Μετά ακολούθησε το νυχτερινό διασκεδαστικό μας παιχνίδι. Εμένα με ενθουσίασε πάρα πολύ!!! Ήταν από τα καλύτερα νυχτερινά μας παιχνίδια. Μόνο και μόνο που βλέπαμε τον υπαρχηγό Βίκτορα ντυμένο shakira ήταν τέλεια.  


Αυτό το παιχνίδι και τι δεν είχε μέσα. Από το τα κορίτσια να φτιάχνουν γραβάτες και να κάνουν κάμψεις μέχρι το τα αγόρια να διπλώνουν συγυρισμένα τις φανέλες. Από την παντομίμα στο παιχνίδι με τα σχήματα και από το να συνεχίζουμε τραγούδια μέχρι να βρίσκουμε πιο ήταν το τραγούδι. 



Από ότι καταλαβαίνετε περάσαμε τέλεια. Τέλος όταν τελείωσε το νυχτερινό παιχνίδι όλοι πήγαν για ύπνο εκτός από το Σ.Τ. που πήγε αργότερα.

Την Κυριακή ξυπνήσαμε η ώρα 7π.μ (με το να μας σύρνει νερά η Νάσια εμένα και της Αγγελικής). Όταν ετοιμαστήκαμε και τακτοποιήσαμε τα πράγματα μας φάγαμε το αγαπημένο μας…. Τυρόπιττα με Γαλατάκι!!!!! 


Έτσι ακολούθως πήγαμε μια μικρή πορεία λίγο  έξω από το χωριό και παίξαμε ένα φανταστικόοο παιχνίδι. Λάμβαναν μέρος 4 άτομα. Τα 2 άτομα έκαναν τους τροχούς του αυτοκινήτου, ένας τον οδηγό και άλλος το control αφού  οι τροχοί είχα δεμένα τα μάτια τους με μαντίλι και ακολούθως και ο οδηγός. Και ποιοι κέρδισαν από το παιχνίιδδδι???? Και πάλι οι γλάροι φυσικά τις 2 φορές και τις άλλες 2 οι φωκούλες!! 



Ακολούθως πήγαμε στις κερκίδες του «γηπέδου» της «ομάδας» του χωριού, καθίσαμε και μας είπε κάποια πράγματα ο αρχηγός μας σχετικά με τα πτυχία. Μετά πήγαμε πίσω και μας περίμενε ακόμα ένα καταπληκτικότατο παιχνίδι ( είδατε γιατί σας είπα ότι ήταν από τα καλύτερα διήμερα ;P) ο αρχηγός Ηλίας μας ετοίμασε το παιχνίδι με τους φακέλους. Χωριστήκαμε σε 2 ομάδες, τους άσπρους και τους μπλε. Μας έδωσε κομμένες τις φωτογραφίες ο αρχηγός και  έπρεπε  να τις συναρμολογήσουμε γιατί απεικόνιζαν το μέρος όπου ήταν κρυμμένοι οι φάκελοι. Εν τω μεταξύ παράλληλα στο παιχνίδι είχε και μαγειρική και 2 άτομα από κάθε ομάδα (εγώ και Ιωάννα από τους μπλε και Μαρίτα και Ολίβια από τους άσπρους) μαγειρεύαμε μακαρόνια καρμπονάρα και για να πάρουμε τα υλικά και να αρχίσουμε έπρεπε να βρουν οι άλλοι τους φακέλους όπου υπήρχαν μέσα τα υλικά και ερωτήσεις που οι υπόλοιποι έπρεπε να απαντήσουν. 



Και ποιοι κέρδισαν λεετεεεεε….???? Κααιιιι ναααιιι…. Οι μππλλλεεε φυσικά. Όταν τελειώσαμεεε οοοολλλααα αυττταα τα υπέροχα με την έννοια της λέξης παιχνίδια αρχίσαμε το καθάρισμα για να φεύγουμε. Καααιιι νααιιι ακομμαα ένα καταπληκτικοοο φανταστικοο αξέχαστο διήμερο έφτασε δυστυχώς στο τέλος του. Τι λέτε τωραα??? Δεν έχω δίκαιο ότι ήταν από τα Καλύτερα ΔΙΗΜΕΡΑΑΑΑ ΠΟΥ ΕΊΧΑΜΕΕΕ??? Αυτές οι ανεπανάληπτες στιγμές που περάσαμε θα μου μηνούν αξέχαστες!!!!

Ααυυτταα!!!!! Για επόμενα νέα το 23 Σ.Ε.Ν.Λ. σε μία εβδομάδααα από τώρα που θα έχουμε συγκέντρωση!!!!! Γεειιιααα σαςςς!!!!!!!!!


Ιουλία Ανδρέου
Ενωμοτάρχης Γλάρων

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Συγκέντρωση Ομάδας - Κόμποι

Για σαςςς!!! 
3/11/10 ημέρα πάλι για βάψιμο αλλά και με τους «αγαπημένους μας» κόμπους!!! Ξεκινήσαμε κλασικά με τυπικά έναρξης. Ακολούθως 2 άτομα μαζί και ο ενωμοτάρχης από κάθε ενωμοτία πήγαμε να συνεχίσουμε στο βάψιμο της πινακίδας μας. Οι υπόλοιποι μαζί με τον υπενωμοτάρχη τους έκαναν μάθημα στους κόμπους: σταυρόκομπο,  ψαλιδιά, καντιλίτσα, ποδόδεσμο, οκταράκι κ.τ.λ. 

Στη συνέχεια όταν τους έμαθαν καλά καλά τους κόμπους που έπρεπε, έπαιξαν ένα υπέροχο παιχνιδάκιιι που δεν το ξέρω γιατί ήμουν μέσα στην πινακίδα μου αλλά εκείνο που ξέρω είναι ότιιιιιι ποιοιι κέρδιισσααανννν???? Οι Γλάααροι φυσικά!!!!=D  

Μετά υπήρχε ένα διάλειμμα και εμείς που μπογιατίζαμε έπρεπε να τα φυλάξουμε όλα γιατί έπρεπε να στεγνώσουν επειδή είχαν διήμερο τα λυκοπουλάκια του Άγιου Νικολάου και θα μας τα έκανανν…... Έτσι τελειώσαμε με τα τυπικά λήξης. Αυυυττααα…!!!!! ,

Καιιι ραντεβού το επόμενο Σαββατοκύριακο που έχουμε διήμερο στην Αγία Άνναααα!!!!=)
Γειιααα χαράαα…!!!! Φιιλάακιιαα!!! 


Ιουλία Ανδρέου
Ενωμοτάρχης Γλάρων

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Από σήμερα 2 Νοεμβρίου μέχρι και την  Κυριακή 14 Νοεμβρίου, ξεκινά ένας καινούριος διαγωνισμός.
Όσοι έχετε τις καλύτερες φωτογραφίες από δράσεις και αναμνήσεις του Συστήματος παρακαλείστε να τις αποστείλετε στο toumazis@gmail.com στην καλύτερη δυνατή ανάλυση. 

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μόνο φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από φωτογραφικές μηχανές!!

Σκοπός οι καλύτερες φωτογραφίες οι οποίες θα μετατραπούν σε αυτοκόλλητα τα οποία μπουν στα παράθυρα του Συστήματος.


Συγκέντρωση Ομάδας - Βάψιμο Πινακίδων Ενωμοτιών

Γεια χαρά!!!!!!!!!!!


Σήμερα 30 Οκτώβριου ήταν η μέρα για βάψιμο.

Συγκεντρωθήκαμε όλοι στο σύστημα και κάναμε τυπικά έναρξης.
Ακολούθως η κάθε ενωμοτία έφτιαχνε την πινακίδα της. Πολλές ενωμοτίες παράλληλα με το βάψιμο έκαναν και κάποια βασικά μαθήματα που τους έλειπαν και άφησαν στην πινακίδα 1-2 άτομα,  π.χ  τα δελφίνια και οι φώκιες. Αυτό έγινε μέχρι η ώρα 5:30 που τελείωσε η συγκέντρωση και κάναμε τυπικά λήξης. 







Τέλος για σήμερα….. !!!! 
Το επόμενο Σάββατο έχει ξανά βαψιμο αλλά και κόμπους!!! 
Μεχρι τότεεε…Για χαρά……


Ιουλία Ανδρέου
Ενωμοτάρχης Γλάρων

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

28 Οκτωβρίου 2010 - 70 Χρόνια Μετά

Συγχαρητήρια σε όλους όσους τίμησαν σήμερα την Εθνική μας εορτή.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που παρέλασαν (με το ζόρι ή και όχι)
Συγχαρητήρια σε όλες τις Ομάδες Νέων που παρέλασαν.
Συγχαρητήρια σε όλους τους Προσκόπους που παρέλασαν.
Συγχαρητήρια στους Ναυτοπροσκόπους του 23ου που δεν παρέλασαν με το Σύστημα γιατί ήταν παραστάτες και σημαιοφόροι στα σχολεία τους.

Τα μεγαλύτερα συγχαρητήρια όμως ανήκουν:
Στα 126 Λυκόπουλα,
Στους 65 Ναυτοπρόσκοπους,
Στους 25 Ανιχνευτές,
Στους 17 Παλαιούς Βαθμοφόρους μας,
Στους 10 Βαθμοφόρους του 23.


Να είστε όλοι σας περήφανοι και να ξέρετε ότι μας κάνετε και εμάς περήφανους.


23 για Πάντα
Τουμαζής Τουμαζή
Αρχηγός Ομάδας

Για όλους εσάς που μας κάνατε αυτό που είμαστε....

Στην ζωή του ο άνθρωπος συνήθως δεν είναι ικανός να αγγίξει αλλά ούτε να έρθει κοντά με την ιστορία  απλά την διαβάζει και ίσως ακόμα και να την κρίνει......

Στην δικιά μας περίπτωση η ιστορία αναβιώνει ολοζώντανη μπροστά μας...δίπλα μας...την ζούμε έστω και για αυτήν την μοναδική μέρα......

Η σημερινή μας συνάντηση που δεν είναι διόλου τυχαία αλλά αποτέλεσμα μιας προσπάθειας από μέρους μας και από μέρους σας, η συνεύρεση του παλιού και του νέου η ένωση της ιστορίας που γράφτηκε με την ιστορία που γράφετε σήμερα.

Μια ιστορία που ίσως και να επαναλαμβάνετε με τις παραμέτρους της κάθε εποχής, που όμως συγκλίνουν στην γαλούχηση των προσκόπων  και των λυκοπούλων μας στα ιδανικά που εσείς χαράξατε και εμείς ακολουθήσαμε με θρησκευτική ευλάβεια.

Το χάσμα των γενεών στο 23 δεν υπάρχει, η παρακαταθήκη που αφήνουν οι προκάτοχοι πάντοτε η ίδια, αγάπη για την πατρίδα, πάθος και θυσία για το 23 και πάνω από όλα η σωστή διαπαιδαγώγηση και αγάπη για τους νέους.

Ότι μας αφήσατε το μεγαλώσαμε το κάναμε να χωράει στις καρδιές των λυκοπούλων των ναυτοπροσκόπων και ακόμα των γονιών που πάντοτε δίπλα μας μοιράζονται τις αγωνίες μας για το καλύτερο αύριο για το 23.


Η σημερινή μέρα για μας τους βαθμοφόρους βλέποντας όλους εσάς στις γραμμές του 23 είναι τιμή, ελπίζουμε σήμερα να έχετε καταλάβει ότι οι κόποι σας δεν πήγαν χαμένοι έχουν πάρει σάρκα και οστά και το 23 είναι παρών και θα είναι για όσο υπάρχει αυτός ο κόσμος.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για όλα όσα δώσατε και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και αγάπη .


Nίκος Πάρπας
Υ.Ο.Ν/Π

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Αγιασμός – Εισφορά σε Unicef

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την φετινή Προσκοπική Χρονιά. Ένας σημαντικός Αγιασμός μιας και ακριβώς πριν 6 χρόνια εγκαινιάστηκε το καινούριο μας οίκημα. Εκτός από τα τυπικά και τον Αγιασμό από τον Πάτερ Μάριο, παραδόθηκε και στην Unicef το ποσό των 1097 ευρώ το οποίο μαζεύτηκε μέσω της πώλησης των μπλούζων «23 for Haiti» για τους συνανθρώπους μας στην Αιτή οι οποίοι μετά τον κλαταστροφικό σεισμό αυτές τις μέρες ξαναδοκιμάζονται μετά από επιδημία χολέρας. 




23 για πάντα
Τουμαζής Τουμαζή
Αρχηγός Ομάδας

Διήμερο Κατασκηνωτικής Μαγειρικής

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου, το πρώτο διήμερο της Ομάδας για την Προσκοπική Χρονιά 2010-2011. Συνεχίζοντας την περσινή επιτυχημένη συνταγή, έτσι και φέτος το Σάββατο μαζευτήκαμε στην Αγέλη Αγίου Νικολάου, στήθηκαν οι σκηνές και μεταβήκαμε στο Σύστημα όπου πραγματοποιήθηκε το JOTA. Οι Ναυτοπρόσκοποι μίλησαν με άλλα αδελφά Συστήματα και γνώρισαν και άλλους Προσκόπους από την Κύπρο. 

Το βράδυ είχαμε πυρά. Η πυρά είχε θέμα "Ο γύρος του κόσμου σε 80 λεπτά". Κάθε ενωμοτία παρουσίασε την χώρα την οποία είχε επιλέξει από πριν και μας παρουσίασε κάποια πράγματα από αυτή. Μάθαμε από τις αντιδράσεις του κόσμου για τις ταυρομαχίες, την ιστορία της Eurodisney, για το Fuji, για τα μεγαλύτερα γήπεδα ποδοσφαίρου στον κόσμο μέχρι να μιλάμε και να χορεύουμε Χαβανέζικα.

Την Κυριακή το πρωί με το καλημέρα, κάθε ενωμοτία ξεκίνησε τις προετοιμασίες για το μαγείρεμα της. 
......Εδώ να αναφέρω ότι οι ενωμοτάρχες μαζεύτηκαν το Σάββατο το πρωί σε υπεραγορά και ψώνισαν ότι υλικό ήθελαν ( με συγκεκριμένο υπολογισμό βέβαια, 5 ευρώ το άτομο) για τις συνταγές που θα ετοίμαζαν......
Συνεχίζω λοιπόν! Ανοίχθηκαν 7 τρύπες για φωτιές, κόπηκαν ξύλα και στήθηκαν οι 7 υπαίθριες διεθνείς κουζίνες. Με την βοήθεια όλης της ενωμοτίας ετοιμάστηκαν απίστευτα πιάτα. Από αυτά έχω να πω ότι ξεχώρισαν......

Γλάροι - Ισπανία - Παέγια
Ναυτίλοι - Ιταλία - Μυδογαριδομακαρονάδα
Φώκες - Γαλλία - Κοτόπουλο κρασάτο με φρέσκα κρέμα
Δελφίνια - Χαβάη Γκάμον με Ανανά και σουβλάκι
Ιππόκαμποι - Ινδικά - Σουβλάκι κοτόπουλο με γλυκό πιπέρι
Χταπόδια - Ιαπωνιά - Νουντλς και θεεικό επιδόρπιο!!!
Ξιφίες - Λίβανος - Ταμπουλέ και εξαιρετική λιβανέζικη κρέμα !!









23 για πάντα
Τουμαζής Τουμαζή
Αρχηγός Ομάδας

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πρότυπη Ενωμοτία Αστακών

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Αγέλη Αγίου Νικολάου, για δεύτερη χρονιά, η εκπαίδευση της πρότυπης Ενωμοτίας Αστακών.


Τα θέματα που καταπιάστηκε η εκπαίδευση ήταν:

  • Χάρτης - Πυξίδα (ΥΟΠ Παντελής Θεμιστοκλέους)
  • Εύρεση θεσης σε χάρτη (ΥΟΠ Βίκτωρας Κυπρή)
  • Ταχύ οδοιπορικό (Ανιχνευτές Α. Κασσιανής, Κ.Καρακώστα, Κ.Καρατζιάς)
  • Πρώτες βοήθειες (Έφορος Γιώργος Χριστοφίνας)

  • Γεωλογία Κύπρου και Πετρώματα Τροόδους (απαίτηση Χρυσού Τρίφυλλου, ΑΟΠ Τουμαζής)
  • Άτομα με ειδικές ανάγκες (ΥΟΠ Βίκτωρας Κυπρή)
  • Κωπηλασία (ΑΟΠ Τουμαζής)
 

23 για Πάντα
Τουμαζής Τουμαζή
Αρχηγός Ομάδας

Συγκέντρωση Ομάδας - Φωτιές

Γεειιιααα σαςςς!!!!! 

Το λοιπόν,
Σήμερα 9/10/10 ξεκινήσαμε με τυπικά έναρξης. Ακολούθως παίξαμε ένα παιχνίδι όπου έπρεπε να μπούμε σε 2 κύκλους και να περπατάμε ο ένας αντίθετα από τον άλλο. Όταν ο Αρχ. Τουμαζής σφυρούσε έπρεπε να σταματήσουμε και ταυτόχρονα θα φώναζε ένα γράμμα (α,β,γ1-γ2)όπου αντιστοιχούσε σε μια κίνηση όπου έπρεπε να κάνουμε. Το Α ήταν να αγκαλιάσουμε τον απέναντι, το Β να φιλήσουμε( όχι στο στόμα στη βούκκα ) τον απέναντι και το Γ να ανοίξει ο ένας τα πόδια και ο απέναντι να περάσει από κάτω. Όταν τελείωσε αυτό το παιχνίδι ο κάθε ενωμοτάρχης έκανε μάθημα στα μέλη του για τα είδη φωτιάς. Καιιι μετάαα…. 

Κάναμεεε βήμααα… χωριστήκαμεε σε 3 ομάδες: τα περσινά λυκόπουλα στην μία με τον Αρχ. Τουμαζή, οι καινούριοι στην άλλοι με τον Αρχ. Ηλία και όλοι οι υπόλοιποι με τον Υπ. Παύλο και Υπ.Νίκο. Όταν κάναμε όλοι αρκετή ώρα βήμα μετά συνεχίσαμε όλοι μαζί( και οι 3 ομάδες). 

Τέλος τελειώσαμε με τα τυπικά λήξηςς…. Ακολούθως η μπάντα είχε πρόβα!!!!!  
Ααυυυττααα για σήμερααα!!!!! 
Ραντεβού το επόμενο Σάββατο που έεχχοουυμμεεε… διήμεερροοο!!!!!=P

Ιουλία Ανδρέου
Ενωμοτάρχης Γλάρων

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Παιχνίδι Πόλεως

Σήμερα 2 Οκτωβρίου, είχαμε παιχνίδι πόλεωωςς!!!!:) 
Συγκεντρωθήκαμε στο σύστημα η ώρα 3:00μ.μ όπως πάντα και ξεκινήσαμε κλασικά με τυπικά έναρξης. Μετά μας εξήγησε το παιχνίδι ο αρχηγός Τουμαζής και μας είπε μια μικρή ιστοριούλα που σχετιζόταν με το παιχνίδι και για το από πού θα ξεκινούσαμε. Η ιστοριούλα που μας είχε πει ήταν με 7 ανθρωπάκια όπου διαμελίστηκαν και έτσι έπρεπε εμείς να βρούμε το σώμα τους. Το παιχνίδι ήταν με μυστικούς γρίφους, όπου μας έδιναν λέξεις κλειδιά για τον επόμενο προορισμό. Έτσι έπρεπε να λύσουμε τους γρίφους για να προχωρήσουμε στο επόμενο φάκελοοο… 








Όταν φτάσαμε στο σύστημα η κάθε ενωμοτία συναρμολόγησε το δικό της ανθρωπάκι( αφού βρήκαμε τα χέρια, πόδια του στους φακέλους). Τέλος είδαμε ότι τα μικρά ανθρωπάκια όπου είχαν ένα χρώμα το καθένα σχημάτιζαν τα 7 χρώματα του ουράνιου τόξου!!!
Έτσι τελειώσαμε με τα τυπικά λήξης. 

Ακολούθως η μπάντα είχε πρόβα γιατί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίουυυυ… πλισιάαζζεειιι!!!!:Ρ αυτάα!!! 
Ραντεβού το επόμενο Σάββαττοοοο….!!!! 
Γειαα χαράα!!! 

Ιουλία Ανδρέου
Ενωμοτάρχης Γλάρων

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση ΚΕΝΘΕΑ, για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών

Η Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, για το Σύστημα δεν περιελάμβανε μόνο χρωματοσφαίριση όπως διαβάσατε ή θα διαβάσετε πιο κάτω.

Βαθμοφόροι και Κοινότητα συναντήθηκαν στον Ναυτίλο στις 4 το απόγευμα και κωπηλάτησαν μέχρι την εξέδρα εκδηλώσεων στις Φοινικούδες για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του ΚΕΝΘΕΑ για την καταπολέμηση των Ναρκωτικών. Με τον Ναυτίλο και τον διάσημο όπως θα δείτε και στις τηλεοράσεις σας Ωκεανό, επιστρέψαμε στις 7.30 πίσω στον Ναυτίλο και έχοντας απολαύσει μια όμορφη κωπηλασία γεμίσαμε τις μπαταρίες μας για άλλη μια φορά.








23 για Πάντα
Τουμαζής Τουμαζή
Αρχηγός Ομάδας

Χρωματοσφαίριση

Και ναι!

το Συμβούλιο Τιμής πραγματοποίησε την πρώτη του δράση. Η πρότυπη ενωμοτία Αστακών, συγκεντρώθηκε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου και πήγε για ένα υπέροχο παιχνίδι χρωματοσφαίρισης (ναι έτσι λέγεται στα Ελληνικά το paintball). Οι Ομάδες άλλαζαν συνεχώς μέλη, αλλά ο διαιτητής επέμενε να κρατάει σκορ. Έτσι τα κόκκινα καπέλα και τα μπλε καπέλα ήρθαν ισόπαλα με σκορ 3-3.

Το Σ.Τ. ετοιμάζετε τώρα να εμπλουτίσει τις γνώσεις του αυτή την Κυριακή 3 Οκτωβρίου σε μια μονοήμερη εκπαίδευση στο δασίλειο.










23 για Πάντα
Τουμαζής Τουμαζή
Αρχηγός Ομάδας