Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Μαγειρικό Διήμερο Ομάδας Ναυτοπροσκόπων στη Βαβατσινιά



Το Σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο μαγειρικό διήμερο της Ομάδας Ναυτοπροσκόπων. Για πρώτη φορά το διήμερο μεταφέρθηκε στον πανέμορφο κατασκηνωτικό χώρο  της Επαρχιακής Εφορείας Λάρνακας στη Βαβατσινιά.

Αφού φτάσαμε και ξεναγηθήκαμε στον χώρο, ο Αρχηγός Βίκτωρας μας εκπαίδευσε στα Ανιχνευτικά Σημεία και ακολούθως έπρεπε να ακολουθήσουμε μια διαδρομή με ανιχνευτικά στο δάσος. Περάσαμε πάνω από εμπόδια, μέσα από αγκάθια, δίπλα από μελίσσια αλλά αποδειχθήκαμε "ήρωες"



Το απόγευμα ετοιμαστήκαμε για την βραδινή πυρά, ο Αρχηγός Ομάδας παρουσίασε σε όσους ήθελαν τα βασικά στοιχεία για χρήση του Προσκοπικού σουγιά και φάγαμε το δείπνο μας.

Η προσκοπική πυρά κύλησε πολύ όμορφα με παρουσιάσεις για τις χώρες που θα μαγειρεύαμε την επόμενη μέρα, με πολύ τραγούδι, χορό, την ιστορία του Αρχηγού και συζητήσεις. Κάπου εδώ ολοκληρώθηκε και η πρώτη μας ημέρα.






Πρωί Κυριακής και τι καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου παρά με γυμναστική με τον Υπαρχηγό Μίκη. Αφού προγευματίσαμε και εκπαιδευτήκαμε στα μέτρα προστασίας και ασφάλειας αλλά και στα είδη των φωτιών, βάλαμε μπρος η κάθε ενωμοτία και ετοιμάσαμε τις φωτιές μας για να ξεκινήσει το μαγείρεμα.


Τα υλικά πλύθηκαν, κόπηκαν, οι σαλάτες και τα ζυμάρια ετοιμάστηκαν, τα μπαχαρικά έδιναν κι έπαιρναν και ξεκίνησε το ψήσιμο.

 

 


Και ξαφνικά ο καιρός μας έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Δεν έβρεξε απλά, έπαιρνε τους τόπους. Έτσι ως άξιοι μάγειρες μπήκαμε στην κουζίνα και συνεχίσαμε οργανωμένα να μαγειρεύουμε. ένα έχω να πω. όσοι δεν δοκιμάσατε χάσατε.



 



Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μαγειρικής ήταν:
Πρωτότυπη φωτιά: Καρχαρίες
Καλύτερο άναμα φωτιάς: Φώκες

Πιο οργανωμένο μενού: Χταπόδια - Ινδία

 


 Ορεκτικό:


1. Δελφίνια - Ιαπωνία (Γαρίδες σε κανταϊφι)
2. Φώκες - Λίβανος (Ταμπούλι)
3. Ιππόκαμποι - Χαβάη (Χαβανέζικη σαλάτα με αβοκάντο και γκουάβα)

Κυρίως:
1. Ιππόκαμποι - Χαβάη (Κοτόπουλο χαβανέζικο)
2. Φώκες - Λίβανος 
3. Ξιφίες - Γαλλία ( κότόπουλο αλα κρεμ)

Επιδόρπιο
1. Ναυτίλοι - Ισπανία (τσούρο)
2. Ιππόκαμποι - Χαβάη (ηφαίστειο με σοκολάτα και ανανά)
3. Φώκες - Λίβανος (λιβανέζικο μαχαλεπί)




Δεν υπάρχουν σχόλια: