Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Διήμερο Συμβουλίου Τιμής Ομάδας

Το Σαββατο 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο διήμερο του Συμβουλίου Τιμής στον Προσκοπικό κατασκηνωτικό χώρο Δεκέλειας. Συναντηθήκαμε στο Σύστημα στις 9:00 π.μ και αναχωρήσαμε με προορισμό μας τον κατασκηνωτικό χώρο. Φτάσαμε μετά από μερικά λεπτά και αρχίσαμε να ακολουθούμε το πρόγραμμα μας.  



Πρώτα πρώτα κάναμε έπαρση της σημαίας και μετά χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες και στήσαμε τις σκηνές μας. Ακολούθως, παίξαμε παιχνίδια εμπιστοσύνης, μιλήσαμε και οργανώσαμε τις ενωμοτίες μας και κάναμε εκπαιδεύσεις (χάρτης, πυξίδα, προσανατολισμός).  



Κατά τις 1:00 φάγαμε μεσημεριανό και μετά για 30 λεπτά είχαμε ξεκούραση. Μετά εξασκηθήκαμε στους κόμπους και τις συνδέσεις και κάναμε και πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μιλήσαμε και είπαμε ιδέες για την νέα χρονιά. Κάναμε υποστολή και μάθαμε να διπλώνουμε και τη σημαία αλλά και το σημαιάκι.


Το βράδυ, ανάψαμε φωτιά και ψήσαμε το βραδινό μας το οποίο περιλάμβανε αυγό σε πορτοκάλι, άζυμο άρτο, πατάτες οφτές, λουκανικάκια, καλαμπόκι, γεμιστές κυπριακές πίτες, μπανάνες στα κάρβουνα και άλλα πολλά. Αφού φάγαμε και καθαρίσαμε, πήγαμε για νυχτερινό κολύμπι, κάποιοι έπαιξαν χωστό και τέλος κοιμηθήκαμε!!






Την επόμενη μέρα ξυπνήσαμε κατά τις 7:00. Προγευματίσαμε, συγυρίσαμε, καθαρίσαμε, αξιολογήσαμε τη δράση μας και πήγαμε στο Ναυτίλο για κωπηλασία. Εκεί συναντήσαμε και τον Έφορο Προσκόπων της Επαρχίας Λάρνακας, Έφορο Βάκη Κάτσουρα με τον οποίο μιλήσαμε για το αν μας άρεσε το διήμερο μας και τι σχέδια ε΄χουμε για τη νέα χρονιά. Αρματώσαμε τις βάρκες, βουτήσαμε έξω από τη Μαρίνα και κατά τις 12:20 που τελειώσαμε την κωπηλασία, συγυρίσαμε τον εξοπλισμό και το διήμερο μας είχε φτάσει στο τέλος του...  



 Περάσαμε υπέροχα!!!!

Δέσποινα Ιωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: